Käsebrot

Käsebrot

Stel je een klein theater voor van lang, lang geleden. Zo’n theatertje dat achter een deur verstopt ligt en waar je een trap moet afdalen om er te komen. Beetje donker, rokerig, rood pluche en op de bühne een piano, een cello en een dame die gepassioneerd de mooiste Duitse liederen zingt.

Bij de eerste klanken van de piano en de cello en één blik op het podium waan je je meteen in die sfeer en tijd. De dame op het podium is Dorona Alberti (zangeres van Gare du Nord) met haar mannen Jonas Pap (o.a. Kyteman) en Charly Zastrau (o.a. Sven Ratzke).
Bekende en minder bekende nummers - 99 Luftballons (Nena), Verdammt ich lieb’ Dich (Matthias Reim), Unbeschreiblich weiblich (Nina Hagen), Münchhausen (Friedrich Hollaender) - trekken aan je voorbij, in een volledig nieuwe, eigen versie van Dorona.

De Volkskrant omschrijft Dorona als een ‘charismatische bom met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen en elastische danspassen’. Jazz-zine voegt toe: ‘Van iedere song werd een mini-opera gemaakt, een verhaal... muziek van hoog niveau, theater pur sang en ongekend speelplezier. Een absolute aanrader.’

Laat je meevoeren door Dorona Alberti tijdens Käsebrot.

Käsebrot

Käsebrot
Käsebrot
Käsebrot